Noutati

FESTIVITATEA DE PREMIERE ȘI ABSOLVIRE 2017 LA ȘCOALA POSTLICEALA SANITARĂ HYGEIA SIBIU

Last modified on 2017-07-12 08:36:18 GMT. 0 comments. Top.

În data de 07.07.2017 a avut loc ceremonia de absolvire pentru calificarea de asistent medical generalist, festivitatea a avut loc în aula școlii unde au fost prezenți toți absolvenții promoției 2014 – 2017.

La festivitate au luat parte reprezentanți spitalelor din Sibiu Dir. Mihai Andrei al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, Botea Loredana reprezentanta Spitalului de psihiatrie „Gheorghe Preda” sibiu etc., părinții și invitații studenților și desigur cadrele didactice.

În debutul evenimentului dl, prof. Dr. Rusu Nicolae director al Școlii Postliceale Sanitare Hygeia ia invitat să traiească emoția absolvirii și a începutului de carieră, urându-le absolvenților success și o activitate plină de realizări ca asistenți medicali generaliști.

S-au adresat cuvinte de mulțumire cadrelor didactice pentru activitatea instructiv-educativă, managerilor de spitale din Sibiu și din afara țării pentru desfășurarea învățământului clinic în unitățiile lor, și nu în ultimul rând părinților care au avut încredere în școala noastră și elevilor pentru seriozitatea de care au dat dovadă în acești 3 ani de studiu.

Toate aceste acțiuni nu ar fi fost posibile fara prezența fundației „Sieben Burger-Hilfe” condusă de președinta fundației sub al cărui patronaj Școala Hygeia funcționează, fundație care a facut din școala un proiect principal si de durată.

Dna profesoara Mareș Livia a strigat catalogul conform tradiției și le-a urat absolveților impreuna cu celelalte cadre didactice formate din prof. Popa Mariana și prof. Dr. Berariu Simona success in carieră.

Momentul cu cea mai mare incarcătură de solemnitate a fost rostirea jurământului de profesie de către toți absolvenții promoție 2014 – 2017.

S-au înmânat diplome de voluntariat, dupa care a urmat festivitatea de premiere cu numirea șefei de promotie Emilia Șonfălean. După care a urmat ceremonia de predare a stetoscopului care reprezintă simbolic predarea ștafetei anului II.

Întreaga ceremonia s-a încheiat pe versurile imnului Gaudeamus Igitur îmbinate cu bucuria absolvenților care și-au aruncat toca în aer țintind către success.

Școala Postliceală Sanitară Hygeia este o reală familie care celebrează în fiecare an absolvirea unui nou membru al familiei, a unei noi generații pregătită să fie un ambassador al școlii în activitatea de asistent medical generalist, atârt în țară cât și în străinătate.

CURS DE INFORMARE SI PREVENIRE A TRAFICULUI DE PERSOANE Alba Iulia 10 Aprilie 2017

Last modified on 2017-05-03 12:28:56 GMT. 0 comments. Top.

Azi, 10 aprilie 2017, elevii Şcolii Postliceale Sanitare Hygeia, au participat la un curs de informare şi prevenire a traficului de persoane.

A fost prezentată, noţiunea traficului de persoane, etape, modalităţii de recrutare,cazuistică şi măsuri de prevenire a traficului de persoane.Au fost purtate discuţii interactive despre profilul victimei şi consecinţe în plan psiho-social pentru acestea.

Au fost adresate întrebări, participanţi au fost foarte interesaţi.

S-a folosit material audio-video.Prelegerea a fost susţinută de Inspector de specialitate de la A.N.I.T.P.C.R Alba-Iulia.

ZIUA PORŢILOR DESCHISE LA ŞCOALA S.P. HYGEIA

Last modified on 2017-03-30 08:05:36 GMT. 0 comments. Top.

 Evenimentul “Ziua Portilor Deschise 2017”, a debutat cu formatia “FOR MUZICA, a armatei – dirijata de dl. Viorel Mailat, care timp de 1 ora a incantat publicul cu partituri de exceptie.

Evenimentul a fost prezentat de doi elevi ai Scolii Postliceale Sanitare Hygeia:  Ana Diaconu si Laurean Stanciu.

In cadrul programului au avut interventii urmatorii invitati:

 • Mariana Buzuriu – inspector – reprezentanta Inspectoratului Scolar al Judetului Sibiu, care prin cuvantul sau a adus aprecieri oraganizatoriilor si a felicitat conducerea Scolii.
 • Andrei Mihu – directorul Spitalului Judetean de Urgenta Sibiu, care a apreciat bunele relatii dintre Spital si Scoala Hygeia, in ceea ce priveste desfasurarea invatamantului Clinic.
 • Reprezentantul Consulatului German a multumit pentru invitatie.
 • Onoriu Moldovan – directorul Complexului de Servicii Comunitare Prichindelul din Sibiu, a multumit pentru invitatie si pentru bunele relatii dintre Scoala Hygeia si Centrul Prichindelul.
 • Prof. univ. dr. Aurel Pavel – prodecanul Facultatii de Teologie „Sfantul Andrei Saguna” din Sibiu, a subliniat importanta si misiunea asistentului medical in comunitate.
 • Conf.univ.dr. Alexandra-Catrina Ciornei – profesoara de limba germana – a facut un scurt istoric al Scolii Hygeia, a prezentat spatiile, dotariile si cadrele didactice.
 • Prof.Dr. Nicolae Rusu – directorul Scolii Hygeia a prezentat Oferta educationala 2017-2018.
 • Eleva Ana Maria Diaconu, din Anul II, a vorbit despre: “Ce înseamna să fii asistent medical?”

Dupa aceste cuvantari, invitatii, profesorii si elevii au luat parte la cele 5 WORK SHOP-URI interactive cu urmatoarele teme:

 1. ” Despre alimentatia sanatoasa”

Responsabili: Dr. Prof. Dr. Simona Berariu

Prof. Biolog principal Mareş Livia

 1. ” Despre importanta igienei personale”

Responsabili: Prof.As.Principal Diţă Adela

Prof.As.Principal Damian Ana

 1. ” Despre igiena cavitatii bucale”

Responsabili: Prof. Dr. Cioran Bianca

Prof. Dr. Băbuţ Ioana

 1. ” Prezentare Tehnici de nursing”

Responsabili : Prof.As.Principal Nedelea Cecilia

 1. “ Tehnici de prim ajutor”,

Responsabil: Plutonier Adjutant Dumitraş Adrian (SMURD SIBIU)

 

La eveniment au participat Directori si reprezentanti ai:

 • Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu
 • Spitalului de Psihiatrie “Dr. Gheorghe Preda “ Sibiu
 • Spitalului C.F.R
 • Complexul de Servicii Comunitare Prichindelul din Sibiu
 • Facultatea de Teologie „Sfantul Andrei Saguna” din Sibiu

Directori, profesori si elevi a urmatoarelor Licee din Sibiu:

 • Liceul “Onisifor Ghibu” Sibiu
 • Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Terezianum” Sibiu
 • Colegiul Agricol “D. P. Bărcianu” Sibiu
 • Colegiul National “Octavian Goga” Sibiu
 • Şcoala Generala Nr. 15 din Sibiu
 • Liceul Tehnic “Independenta” Sibiu
 • Liceul Tehnologic de Construcții și Arhitectură Carol I
 • Si alti participant interesati de eveniment.

PROGRAM – ZIUA PORTILOR DESCHISE 23.03.2017

Last modified on 2017-03-30 08:07:50 GMT. 0 comments. Top.

10:00 – DESCHIDEREA EVENIMENTULUI

– PROGRAM ARTISTIC SUSTINUT DE FANFARA “FOR MUZICA” SIBIU ,    dirijor VIOREL MAILAT

– PREZENTAREA SCOLII     – spatii si dotari

– cadre didactice

– oferta educationala

– WORK SHOP INTERACTIV

Despre alimentatia sanatoasa “, Responsabili: – Prof.Dr. Berariu Simona

– Prof.As. Mares Livia

– WORK SHOP INTERACTIV

“Despre impotanta igienei personale “, Responsabili: – Prof.As. Dita Adela

-Prof.As.Damian Ana

– WORK SHOP INTERACTIV

“ Despre igiena cavitati bucale”, Responsabili: – Prof.Dr.Cioran Bianca

-Prof Dr.Babut Ioana

PREZENTARE “TEHNICI DE NURSING”

Responsabili: – Prof. As Popa Mariana

 • Prof .As Nedelea Cecilia
 • Prof . As Braicu Dana

– PREZENTARE “TEHNICI DE PRIM AJUTOR”

 

Director ,

Prof. Dr. Rusu Nicolae

COMUNICAT DE PRESA – CURS CU NOILE TEHNICI DE NURSING

Last modified on 2017-02-13 09:15:29 GMT. 0 comments. Top.

Școala Postliceală Sanitară Hygeia din Sibiu aflată sub patronajul Fundației Siebenbürger Hilfe, in cadrul parteneriatului cu doamna Prof. Dr. Christine Auer de la Universitatea de Medicină Heidelberg din Germania, vor organiza GRATUIT un CURS CU NOILE TEHNICI DE NURSING.

Prin acest curs se doreşte adaptarea elevilor la noile tehnici de nursing, utilizate de cadrele medicale germane în centrele medicale performante din Occident. Având în vedere faptul că elevii școlii sunt viitori asistenți medicali pe umerii cărora apasă responsabilitatea informării avizate, noi, Şcoala P.S. Hygeia le oferim prin acest curs informaţii clare, precise şi de specialitate.

Noutatea acestui curs este că oferă informaţii actuale atât pentru persoanele din domeniul medical, cât şi pentru opinia publică doritoare de informare corectă în ceea ce priveşte sănătatea.

 

Doamna Prof.Dr.Christine Auer va susţine Cursul Noile Tehnici de nursing , in zilele de 16, 17, şi 20 februarie 2017, de la orele 10: 00, in Sala de Demonstraţii a Şcolii Postliceale Sanitare Hygeia, de pe strada Dealului, nr. 6, din Sibiu.

Accesul la acest curs este GRATUIT pentru elevii şcolii, iar pentru cei din afara şcolii intrarea este 75 lei/persoane,

cei prezenţi beneficiază de DIPLOMĂ DE PARTICIPARE.

 

Pentru informații suplimentare va stam la dispozitie la numarul de telefon 0269/ 436.445 si la adresa din str. Dealului, nr.6, Sibiu.

 

PROGRAM FESTIVITATE DE DESCHIDERE AN SCOLAR 2016-2017 3 OCTOMBRIE 2016

Last modified on 2016-09-29 22:40:29 GMT. 0 comments. Top.

ORA 10:00 TEDEUM

ORA 10:30-10:40 Discurs Director

ORA 10:40-10:50 Discurs Prof. Dr. Berariu Simona

ORA 10:50-11:00 Discurs prof. As. Popa Mariana

ORA 11:10-11:30 Discurs   Cismaru Florentin si Deaconu Ana Maria

ORA 11:30 Premierea elevilor din anul I si anul II

PROGRAM ARTISTIC

 

FESTIVITATEA DE ABSOLVIRE – 2016

Last modified on 2016-07-20 18:33:24 GMT. 0 comments. Top.

absolvire2016

Sfârşitul de an şcolar pentru elevii aflaţi în anul terminal, a fost un eveniment pe care Şcoala Postliceala Sanitara Hygeia, l-a sărbătorit în cadrul Festivitaţii de Absolvire, care a avut loc vineri 08.07.2016, în Sala de Festivităţi a şcolii (care păstrează vie amintirea multor generaţii de absolvenţi).

Cei 45 de elevi din anul III (A+B) au celebrat absolvirea celor 3 ani de şcoală postliceală sanitară, specializarea asistent Medical Generalist, alături de profesori, părinţi şi prieteni prin acest unic moment cu încărcătură emoţională.

Festivitatea a fost deschisă de discursul domnului Director Prof. Dr. Nicolae Rusu, care a adresat mulţumiri cadrelor didactice, care au desfăşurat activităţi instuctiv-educative pe parcursul celor 3 ani şcolari, a actualei generaţii (2013-1016); părinţilor care şi-au susţinut şi îndrumat copii către această şcoală; conducătorilor spitalelor, care au înţeles importanţa laturii practice a acestei meserii de asistent medical şi au colaborat în acest sens pentru desfăşurarea învăţământului clinic; dar şi elevilor absolvenţi, care în urma cu 3 ani au intrat pe porţile Şcolii Hygeia, cu timiditate şi emoţii purtând cu ei întrebări şi dornici de cunoaştere.

Deschiderea lor spre ştiinţă, spre aprofundare, împreună cu frecvenţa la cursuri şi la practică, a dovedit seriozitatea şi pasiunea pentru profesia de asistent medical. Dacă la început erau adolescenţi curioşi, astăzi, în momentul absolvirii, au devenit tineri înnobilaţi şi capabili să acorde în siguranţă asistenţa medicală, de mult dorită .

De asemenea domnul Director, a transmis din partea conducerii Fundaţiei Siebenbürger Hilfe, mulţumiri cadrelor didactice care s-au implicat activ în acest proces de specializare a viitorilor asistenţi medicali, părinţilor care şi-au îndrumat copiii şi au crezut în şcoala noastră, şi elevilor le doreşte mult succes în viitor şi să reprezinte cu mândrie, atât în ţară cât şi in străinătate, Şcoala Postliceală Sanitară Hygeia, pentru că ei sunt oglinda vie a acestei şcoli internaţionale.

Discursul directorului a fost urmat de cuvintele adresate de către doamnele diriginte şi profesoare.

Diriginta anului III B, doamna asistentă Prof. Popa Mariana, şi-a amintit cu nostalgie momentele frumoase şi amuzante petrecute cu elevii pe parcursul anului şcolar 2015-2016, şi i-a sfătuit să îşi practice cu încredere, devotament şi pasiune profesia de Asistent Medical Generalist, dar mai ales cu mult SUFLET .

Apoi doamna asistentă Prof. Diţă Adela, a subliniat importanţa acestei profesii onorante, în care nu au voie să greşească, în care tot timpul trebuie să ştii ce ai de făcut, să îţi asumi şi mereu să îţi actualizezi cunoştiinţele.

Doamna Dr. Prof. Simona Berariu şi-a amintit cu mult drag, că şi dânsa a absolvit cu mulţi ani în urmă, în acelaşi loc cu elevii de astăzi, şi le-a specificat să nu uite atunci când îşi practică meseria, să o facă cu tot devotamentul, pentru că rolurile se pot inversa oricând, şi asistentele pot deveni pacienţi. Iar personalul medical are o mare responsabilitate, el lucrează cu materialul cel mai de preţ al pacientului, SĂNĂTATEA acestuia.

În încheierea discursurilor, doamna Dr. Prof. Tatu Maria Sanda Terezia, le-a mulţumit elevilor pentru colaborare, pentru “ochii vi şi slipitori din orele de curs” şi i-a încurajat să îşi practice profesia cu încredere în cunoştiinţele dobândite şi cu credinţă în Dumnezeu .

Apoi a urmat premierea tuturor elevilor absolvenţi de către doamnele diriginte, şi oferirea de Diplome de Voluntar, pentru implicarea activă şi continuă în toate activităţile desfăşurate în anul şcolar 2015-2016, de către domnul director Prof. Dr. Nicolae Rusu.

Un alt moment emoţionant al Festivităţii de absolvire a fost reprezentat de discursul Şefului de Promoţie (2016) Bozdoc Ionuţ, care a mulţumit cadrelor didactice, conducerii şcolii şi fundaţiei, şi-a rememorat amintiri din timpul anilor petrecuţi pe băncile şcolii împreună cu colegii săi. A urmat “Predarea Stetoscopului”, unde Şeful de Promoţie Bozdoc Ionuţ a oferit ştafeta succesului în sănătate, colegilor săi din Anul II (Florentin Cişmaru-Băcanu şi Stăncioi Nicoleta).

Întreg colectivul elevilor absolvenţi şi-au manifestat recunoştiinţa şi apreciere faţă de dascălul şi directorul şcolii, căruia i-au acordat “DIPLOMA DE CEL MAI COOL DIRECTOR”. Gestul l-a emoţionat vădit pe domnul Director, care le-a urat succes la examenul de certificare a calificării de Asistent Medical Generalist, şi i-a asigurat de susţinerea şi sprijinul lui şi al şcolii şi după finalizarea studiilor, dar le-a oferit şi un cuvânt de învăţătură, care să îi ghideze în profesia lor, şi anume: “medicul şi asistentul medical tratează bolnavul, dar Dumnezeu îl vindecă”.

Întreaga festivitate s-a încheiat cu intonarea emoţionantului “GAUDEAMUS IGITUR”, sincronizat cu momentul în care absolvenţii s-au aşezat în centrul Aulei şi şi-au aruncat în sus toca, în semn de bucurie şi succes. Intensitatea aplauzelor a fost un indicator concludent a acestui moment unic în viaţa absolvenţilor, a famililor lor dar şi a profesorilor (care îl retrăiesc diferit în fiecare an, pentu fiecare generaţie în parte).

                  Şcoala Postliceală Sanitară “Hygeia” este o FAMILIE, care în fiecare an celebrează pregatirea şi absolvirea unui nou membru al familiei, a unei noi generaţii, gata să îşi practice cu devotament şi profesionalism profesia de ASISTENT MEDICAL GENERALIST.

 

FELICITĂRI ŞI SUCCES ABSOLVENŢILOR ŞCOLII HYGEIA!!!

Conducerea Şcolii

Saptamana Mondiala de lupta impotriva Hipertensiunii si Obezitatii

Last modified on 2016-05-25 12:19:50 GMT. 0 comments. Top.

In perioada 24-25 iunie 2016, cu ocazia Saptamanii Mondiale de lupta impotriva Hipertensiunii si Obezitatii , Scoala Postliceala Sanitara Hygeia in colaborare cu Directia de Sanatate Publica Sibiu, au demarat o activitate medicala, in Parcul Astra din Sibiu .
Elevii scolii coordonati de doamna Prof. Berariu Simona, domnul Prof. Tatatru Teodor si dl. Director Prof. Dr. Rusu Nicolae, au oferit trecatorilor din Parcul Astra, un consult medical (masurarea tensiunii, masurarea glicemiei, etc.) in cadrul caruia au analizat mai multi factori declansatori a Hipertensiunii si a Obezitatii. Sibienii au primit indicatii medicale si informatii pentru un stil de viata sanatos.

Astfel, cei interesati sunt asteptati la punctul nostru medical din Parcul Astra pentru un consult medical profesionist si GRATUIT, oferit de elevii nostrii!

Vezi Galeria aici…

Elevii clasei I C a Colegiului Naţional „Octavian Goga” din Sibiu – In vizita la Scoala Hygeia in cadrul programului „Scoala Altfel”

Last modified on 2016-04-25 12:25:48 GMT. 0 comments. Top.

001002102121

În cadrul Programului „Şcoala Altfel : Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, am fost vizitaţi de elevii clasei I C a Colegiului Naţional „Octavian Goga” din Sibiu, îndrumaţi de doamna Prof. Enciu Urania Dana, şi de preşcolarii Grădiniţei P.P. „Sfântul Dimitrie” din Sibiu, îndrumaţi de Director Prof. Înv. Preşcolar Bian Simona.

Copiii au vizitat şcoala, au interacţionat cu elevii Şcolii Hygeia, au descoperit laboratoarele de anatomie, biochimie si informatică, şi au avut parte de o demonstraţie medicală.

Viitorii elevi ai Şcolii Postliceale Sanitare „Hygeia” !

Vezi Galeria aici…

Transmisii video live din sălile de operaţie ale spitalelor germane – pentru viitorii elevi Hygeia

Last modified on 2015-08-17 19:54:15 GMT. 0 comments. Top.

poza_news

 

Începând cu viitorul an şcolar, absolvenţii învăţământului liceal care nu au ales să-şi continue studiile în sectorul universitar, pot opta pentru o pregătire de specialitate în domeniul asistenţei medicale primare, la Şcoala Postliceală Sanitară Hygeia, prima instituţie de învăţământ cu acest profil din Sibiu ce va oferi cursanţilor posibilitatea de a asista la transmisii video live în sala de demonstraţii a instituţiei din săli de operaţii ale unor spitale germane.

O altă noutate adusă de Şcoala Postliceală Sanitară HYGEIA din Sibiu este seria de proiecţii 3D pregătite pentru cursurile de Anatomie, facilitate ce va uşura foarte mult înţelegerea materiei.

Înfiinţată în anul 2011, şcoala sibiană a devenit o instituţie de vârf, care oferă elevilor, pe lângă planul de învăţământ avizat de Ministerul Educaţiei Naţionale din România, activităţi extraşcolare cultural – sportive, în România dar şi în Germania, la Berlin.

În plus, pregătirea practică şi teoretică modernă este completată cu posibilitatea ca, după absolvire,  elevii Şcolii Hygeia să lucreze la un concern din Germania, care deţine peste 120 de case de seniori. (Oferta cuprinde de la asigurarea locuinţei până la asistenţa medicală pentru membrii familiei.)
Din anul 2015, Şcoala Postliceală Sanitară Hygeia beneficiază de colaborarea cu profesori cu grade academice, cu cunoştinte de limba germană şi chiar cu experienţă internaţională.

Astfel, instituţia dobândeşte o calitate deosebită şi în planul resurselor umane, echipa instituţiei fiind formată din oameni serioşi, motivaţi şi cu încredere în viitor.
Cei ce optează pentru o carieră în domeniul sanitar, sunt aşteptaţi la sediul de pe strada Dealului nr. 6, sau pe www.scoalahygeia.com.

Last modified on GMT. 0 comments. Top.

Festivitate deschidere an scolar 2014-2015

Last modified on 2014-09-15 15:19:46 GMT. 0 comments. Top.

Dragi elevi,

Va asteptam cu drag la Festivitatea de deschidere a noului an scolar 2014-2015, ce va avea loc in Sala de Festivitati, miercuri 01 octombrie 2014, la ora 10:00.
Ne bucuram sa fiti alaturi de noi si de alti invitati speciali!

OFERTA EDUCATIONALA (valabila in anul scolar: 2014-2015)

Last modified on 2014-02-22 15:58:16 GMT. 0 comments. Top.

1. Specializarea: Asistent Medical Generalist (AMG) – 112 locuri

 Domeniul: Sanatate si asistenta pedagogica

 • Calificarea profesionala: Asistent medical generalist
 • Nivelul: 3 avansat
 • Forma de invatamant: la zi
 • Durata studiilor: 3 ani
 • Oportunitati de plasament pe piata muncii: cadru medical in reteaua sanitara de stat si particulara, clinici,si azile din Germania

2. Curs de calificare Infirmiera – 112 locuri

COD COR  513.2.2.1

Desfasurarea cursurilor in perioada: 03.03.2014-12.07.2014

Total ore: 720 ore (240 ore teorie; 480 ore pregatire practica)

Premii an scolar 2012-2013

Last modified on 2014-01-20 15:41:25 GMT. 0 comments. Top.

Pentru rezultate deosebite la invatatura, disciplina si comportament in anul scolar 2012/2013, elevele Catalina Micsoniu, Barbu Nicoleta si Peperigeanu Simona au fost rasplatite de catre Scoala HYGEIA cu premii valorice.

Felicitari si succes in noul an scolar!