FESTIVITATEA DE ABSOLVIRE – 2016

iul. 20, 2016   //   by braun sorana   //   Noutati  //  Comentariile sunt închise pentru FESTIVITATEA DE ABSOLVIRE – 2016

absolvire2016

Sfârşitul de an şcolar pentru elevii aflaţi în anul terminal, a fost un eveniment pe care Şcoala Postliceala Sanitara Hygeia, l-a sărbătorit în cadrul Festivitaţii de Absolvire, care a avut loc vineri 08.07.2016, în Sala de Festivităţi a şcolii (care păstrează vie amintirea multor generaţii de absolvenţi).

Cei 45 de elevi din anul III (A+B) au celebrat absolvirea celor 3 ani de şcoală postliceală sanitară, specializarea asistent Medical Generalist, alături de profesori, părinţi şi prieteni prin acest unic moment cu încărcătură emoţională.

Festivitatea a fost deschisă de discursul domnului Director Prof. Dr. Nicolae Rusu, care a adresat mulţumiri cadrelor didactice, care au desfăşurat activităţi instuctiv-educative pe parcursul celor 3 ani şcolari, a actualei generaţii (2013-1016); părinţilor care şi-au susţinut şi îndrumat copii către această şcoală; conducătorilor spitalelor, care au înţeles importanţa laturii practice a acestei meserii de asistent medical şi au colaborat în acest sens pentru desfăşurarea învăţământului clinic; dar şi elevilor absolvenţi, care în urma cu 3 ani au intrat pe porţile Şcolii Hygeia, cu timiditate şi emoţii purtând cu ei întrebări şi dornici de cunoaştere.

Deschiderea lor spre ştiinţă, spre aprofundare, împreună cu frecvenţa la cursuri şi la practică, a dovedit seriozitatea şi pasiunea pentru profesia de asistent medical. Dacă la început erau adolescenţi curioşi, astăzi, în momentul absolvirii, au devenit tineri înnobilaţi şi capabili să acorde în siguranţă asistenţa medicală, de mult dorită .

De asemenea domnul Director, a transmis din partea conducerii Fundaţiei Siebenbürger Hilfe, mulţumiri cadrelor didactice care s-au implicat activ în acest proces de specializare a viitorilor asistenţi medicali, părinţilor care şi-au îndrumat copiii şi au crezut în şcoala noastră, şi elevilor le doreşte mult succes în viitor şi să reprezinte cu mândrie, atât în ţară cât şi in străinătate, Şcoala Postliceală Sanitară Hygeia, pentru că ei sunt oglinda vie a acestei şcoli internaţionale.

Discursul directorului a fost urmat de cuvintele adresate de către doamnele diriginte şi profesoare.

Diriginta anului III B, doamna asistentă Prof. Popa Mariana, şi-a amintit cu nostalgie momentele frumoase şi amuzante petrecute cu elevii pe parcursul anului şcolar 2015-2016, şi i-a sfătuit să îşi practice cu încredere, devotament şi pasiune profesia de Asistent Medical Generalist, dar mai ales cu mult SUFLET .

Apoi doamna asistentă Prof. Diţă Adela, a subliniat importanţa acestei profesii onorante, în care nu au voie să greşească, în care tot timpul trebuie să ştii ce ai de făcut, să îţi asumi şi mereu să îţi actualizezi cunoştiinţele.

Doamna Dr. Prof. Simona Berariu şi-a amintit cu mult drag, că şi dânsa a absolvit cu mulţi ani în urmă, în acelaşi loc cu elevii de astăzi, şi le-a specificat să nu uite atunci când îşi practică meseria, să o facă cu tot devotamentul, pentru că rolurile se pot inversa oricând, şi asistentele pot deveni pacienţi. Iar personalul medical are o mare responsabilitate, el lucrează cu materialul cel mai de preţ al pacientului, SĂNĂTATEA acestuia.

În încheierea discursurilor, doamna Dr. Prof. Tatu Maria Sanda Terezia, le-a mulţumit elevilor pentru colaborare, pentru “ochii vi şi slipitori din orele de curs” şi i-a încurajat să îşi practice profesia cu încredere în cunoştiinţele dobândite şi cu credinţă în Dumnezeu .

Apoi a urmat premierea tuturor elevilor absolvenţi de către doamnele diriginte, şi oferirea de Diplome de Voluntar, pentru implicarea activă şi continuă în toate activităţile desfăşurate în anul şcolar 2015-2016, de către domnul director Prof. Dr. Nicolae Rusu.

Un alt moment emoţionant al Festivităţii de absolvire a fost reprezentat de discursul Şefului de Promoţie (2016) Bozdoc Ionuţ, care a mulţumit cadrelor didactice, conducerii şcolii şi fundaţiei, şi-a rememorat amintiri din timpul anilor petrecuţi pe băncile şcolii împreună cu colegii săi. A urmat “Predarea Stetoscopului”, unde Şeful de Promoţie Bozdoc Ionuţ a oferit ştafeta succesului în sănătate, colegilor săi din Anul II (Florentin Cişmaru-Băcanu şi Stăncioi Nicoleta).

Întreg colectivul elevilor absolvenţi şi-au manifestat recunoştiinţa şi apreciere faţă de dascălul şi directorul şcolii, căruia i-au acordat “DIPLOMA DE CEL MAI COOL DIRECTOR”. Gestul l-a emoţionat vădit pe domnul Director, care le-a urat succes la examenul de certificare a calificării de Asistent Medical Generalist, şi i-a asigurat de susţinerea şi sprijinul lui şi al şcolii şi după finalizarea studiilor, dar le-a oferit şi un cuvânt de învăţătură, care să îi ghideze în profesia lor, şi anume: “medicul şi asistentul medical tratează bolnavul, dar Dumnezeu îl vindecă”.

Întreaga festivitate s-a încheiat cu intonarea emoţionantului “GAUDEAMUS IGITUR”, sincronizat cu momentul în care absolvenţii s-au aşezat în centrul Aulei şi şi-au aruncat în sus toca, în semn de bucurie şi succes. Intensitatea aplauzelor a fost un indicator concludent a acestui moment unic în viaţa absolvenţilor, a famililor lor dar şi a profesorilor (care îl retrăiesc diferit în fiecare an, pentu fiecare generaţie în parte).

                  Şcoala Postliceală Sanitară “Hygeia” este o FAMILIE, care în fiecare an celebrează pregatirea şi absolvirea unui nou membru al familiei, a unei noi generaţii, gata să îşi practice cu devotament şi profesionalism profesia de ASISTENT MEDICAL GENERALIST.

 

FELICITĂRI ŞI SUCCES ABSOLVENŢILOR ŞCOLII HYGEIA!!!

Conducerea Şcolii

Comments are closed.