Presse

Sesiune antidrog la Școala Postliceală Sanitară Hygea în colaborare cu Mitropolia Ardealului și Agenția Națională Antidrog

Last modified on 2016-04-25 12:08:25 GMT. 0 comments. Top.

Școala Postliceală Sanitară Hygea, patronată de Fundația Siebenburgen Hilfe a organizat astăzi 29 ianuarie, o sesiune de informare și perevenire a consumului de droguri,etnobotanice, alcool și tutun. Sesiunea face parte dintr-o campanie de informare pusă la punct de Școala Postliceală în colaborare cu Mitropolia Ardealului, reprezentată de Pr. Drd. Nicolae Rusu și Agenția Națională Antidrog, reprezentată de Inspector Principal de Poliție Lucian Ghidiu.

scoala-mare

„Campania este prinsă în graficul activităților extrașcolare, cu atât mai mult, cu cât suntem o Școală Sanitară. Avem și un modul numit Educația pentru Sănătate, care este studiat la noi. De aceea am considerat necesar să invităm specialiști care pot furniza date concrete, statistici, în scopul prevenirii tentației de a experimenta aceste substanțe nocive”.

În cadrul sesiunii, specialiștii invitații au ținut tinerilor prezenți discursuri cu privire la droguri și efectele pe care acestea le au auspra fizicului și psihicului uman. Au atras atenția și asupra riscurilor la care se spunun în momentul în care cedează tentației de a încerca orice tip de grog sau de a cădea sub influiența vreunui viciu.

Mă bucur că școala a luat această inițiativă, pentru că tineretul este predispus la consumul de droguri, mai ales spre cele etnobotanice. Îmi doresc ca tinerii să fie mult mai conștienți și să nu cedeze acestui drum”, spune Cristina Retzler, președinte al consiliului elevilor în cadrul Școlii Postliceale Sanitare Hygea, anul 2, C.

<<< Video >>>

Sursa: ww.sibiu100.ro / scris de Raluca Buduşan