Activitate – Educatie Medicala pentru Sanatate

În cadrul programului ˶Școala Altfel˝ Școala Postliceală Sanitară Hygeia Sibiu a implementat proiectul „Educație pentru sănătate” care are ca țintă elevii școlilor sibiene.

Pornind de la faptul că relațiile dintre conștientele și conștiința elevului sunt cu totul diferite de relațiile induse de componentele disciplinelor din actualul curriculum al invățământului ne propunem prin acest proiect educativ să informăm la nivel elementar ce trebuie făcut pentru prevenirea și combaterea bolilor, pentru o viață îndelungată și activă, și totodată să trezim interesul general cu privire la această problematică. Dorim să formăm la elevi atitudini pe care aceștia să le concretizeze într-un stil de viață sănătos.

Scopul acestui proiect este dezvoltarea capacităților de cunoaștere și înțelegere a necesității formării unor comportamente de educație pentru sănătate, a dezvoltarii unui comportament preventiv.

Primii beneficiari ai proiectului au fost elevii Colegiului „Octavian Goga” și elevi de la Școala Generală Nr. 21.

Prelegerile au fost susținute de studentele Tecoanță Mihaela și Cotîrlea Maria Iulia având ca indrumători pe dna prof. Dr. Berariu Simona și prof Dr. N. Rusu directorul Școlii Hygeia.